Pasztecik z piersi kurczaka i watróbek drobiowych.

Kupiłam dziś wątrobkę drobiową, tak więc dwie wariacje z nią w roli głównej.





2 pojedyńcze filety z kurczaka
4 wątróbki drobiowe
cebulka
pieprz, sól



Piersi z kurczaka mielimy z cebulką. Wątróbkę gotujemy z odrobiną soli, potem drobno siekamy i mieszamy ze zmielonymi piersiami.
Całość doprawiamy i formujemy walec zawijając w folię aluminiową.
Pieczemy w piekarniku ok 30 min.

Rewelacyjna alternatywa dla wędlin.
Moje dzieci - niejadki - po skosztowaniu spytały czy czesto będę to robiła :)



Komentarze

  1. o, rewelacyjny pomysł! chyba też zrobię zamiast kupnej wędliny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Polecam. U nas już pozostalo tylko wspomnienie i te zdjecia...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty