Papryka marynowana




Skladniki:

  • papryka słodka
Na zalewę (na litr wody):
  • 1 łyzka soli
  • 1 łyzka cukru
  • 3/4 szklanki octu
Do każdego słoika:
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 2-3 ziarna pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
Paprykę umyć, wydrązyć i pokroić na kawałki (jaki kto lubi, my kroiliśmy na połówki)
Włozyc do sloika razem z przyprawami.

Zalewę zagotować i napełnić nią słoje. Całość pasteryzować ok 20 min. Przechowywać w chłodnym miejscu.

***

Dokładnie tak samo zrobilismy paprykę pikantną, tyle że do białej papryki dodaliśmy po 1 papryczce chilli.

KONIEC :)

Komentarze

  1. mmm, uwielbiam papryki pod kazda postacia i obie bym sprobowala :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty